Michael Jacques Lentz

Bag håndværket hos Lentz Copenhagen står Michael Jacques Lentz, som ikke blot er bager, konditor og chocolatier, men også en arbejdsom iværksætter, perfektionist og livsnyder. Siden 1986 har han haft sin vante gang i den søde verden, blandt andet for den verdensberømte kok, Rasmus Bo Bojesen, og chokoladebrandet AXOCO. I dag står han selv i køkkenet i sine lokaler lidt uden for København. Her bliver de hjemmelavede karameller og chokolader fremstillet med håndkraft, og det er også her, Lentz finder på nye, spændende opskrifter. Inspirationen til sin konfekture henter han fra hele verden, men især fra Paris, hvor chokoladen ligesom ham selv stræber efter at skabe perfektion i hver eneste bid.

At lave karameller

Vores karameller bliver skabt i en stor kobbergryde, som er med til at optimere den gode smag. I gryden udsætter vi sukkeret for høj temperatur, som starter den sydende karamellisering, der derefter stoppes ved at tilsætte fløde og smør fra Isigny Sainte-Mére i Normandiet, hvor de har produceret smør, fløde og ost siden 1932. Derefter genopvarmer vi blandingen, som nu er blevet til en lækker, blød karamelmasse. Når vores karameller skal have andre smagsvarianter, bruger vi altid den samme grundopskrift, hvor vi blot tilføjer lidt ekstra lækkerier som mandler fra Spanien, hasselnødder fra Italien, lakrids fra Iran, verdens bedste pistacienødder fra Iran, chokolade fra Venezuela, frisk revet citronskal og vanilje fra Polynesien. 

Karameller

Karameller er ikke, hvad de har været. Kondenseret mælk, hærdet fedtstof og
konserveringsmidler er bare nogle af de ting, der har ødelagt karamellens gode
omdømme. Nogle karameller er endda blevet så hårde, at de næsten kan forveksles med bolsjer. Det har vi lavet om på! Vi har søgt tilbage til den ægte, bløde karamel. Vi har genskabt den delikate smag og oprindelige silkebløde konsistens, som kun kommer ved at bruge ren fløde og smør. Alle vores karameller er håndlavede, og naturligvis uden tilsat farve, aroma eller andre unaturlige ingredienser. De er bløde, søde og vidunderligt cremede, så de smelter delikat på tungen.

Chokolader

Vores chokolader er til årets helt særlige øjeblikke. Jul, Påske og selvfølgelig
alle de andre specielle øjeblikke eller hyggelige aftener, hvor du bare vil forkæle
dig selv og dine nærmeste. Chokoladerejsen begynder med valget af den helt rigtige kakaobønne. Udvalget er stort, men kun de allerbedste bønner slipper igennem nåleøjet til fremstillingen af vores råchokolade. Under den sprøde skal af de smukkeste chokolader gemmer der sig en bred vifte af spændende cremer og
fyld. De udsøgte kombinationer af unikke ingredienser vil pirre enhver chokolade-elsker. De mange forskellige smagsvarianter er afrundede og karakteristiske, og du kan finde helt klassiske smagskombinationer, men også en masse, der vil overvælde og overraske dig. Vores gianduja-nougat producerer vi selv fra bunden. Den består udelukkende af Piemonte hasselnødder, mælkechokolade og sukker. Vores mandelpraliné producerer vi også selv ved at karamellisere spanske mandler. Ved at beholde skindet fra mandlen, skaber vi en grovere praliné, der giver et godt modspil til den silkebløde og cremede, franske fløde og smør.

RÅVARER

Lentz Copenhagen har store ambitioner. Vi vil lave konfekture i verdensklasse. Derfor har vi rejst Jorden tynd i vores søgen efter de mest udsøgte og unikke ingredienser til vores chokolader og karameller. Vores skattejagt efter de bedste råvarer stopper dog aldrig, og vi fortsætter med at smage os frem, så vi altid kan skabe den lækreste konfekture af allerhøjeste kvalitet.