Michael Jacques Lentz

Bag håndværket hos Lentz Copenhagen står Michael Jacques Lentz, som ikke blot
er bager, konditor og chocolatier, men også en arbejdsom iværksætter, perfektionist og livsnyder. Siden 1986 har han haft sin vante gang i den søde verden, blandt andet for den verdensberømte kok, Rasmus Bo Bojesen, og chokoladebrandet AXOCO. I dag står han selv i køkkenet i sine lokaler lidt uden for København. Her bliver de hjemmelavede karameller og chokolader fremstillet med håndkraft, og det er også her, Lentz finder på nye, spændende opskrifter. Inspirationen til sin konfekture henter han fra hele verden, men især fra Paris, hvor chokoladen ligesom ham selv stræber efter at skabe perfektion i hver eneste bid.

At lave karameller

Vores karameller bliver skabt i en stor kobbergryde, som er med til at optimere den gode smag. I gryden udsætter vi sukkeret for høj temperatur, som starter den sydende karamellisering, som derefter stoppes ved at tilsætte fløde og smør fra Isigny Ste Mére i Normandiet, hvor de har produceret smør, fløde og ost siden 1932. Derefter genopvarmer vi blandingen, som nu er blevet til en lækker, blød karamelmasse. Når vores karameller skal have andre smagsvarianter, bruger vi altid den samme grundopskrift, hvor vi blot tilføjer lidt ekstra lækkerier som mandler fra Spanien, hasselnødder fra Italien, lakrids fra Iran, verdens bedste pistacienødder fra Iran, chokolade fra Venezuela, frisk revet citronskal, vanilje fra Polynesien. 

Karameller

Karameller er ikke, hvad de har været. Kondenseret mælk, hærdet fedtstof og
konserveringsmidler er bare nogle af de ting, der har ødelagt karamellens gode
omdømme. Nogle karameller er endda blevet så hårde, at de næsten kan forveksles med bolsjer. Det har vi lavet om på! Vi har søgt tilbage til den ægte, bløde karamel. Vi har genskabt den delikate smag og oprindelige silkebløde konsistens, som kun kommer ved at bruge ren fløde og smør. Alle vores karameller er håndlavede, og naturligvis uden tilsat farve, aroma eller andre unaturlige ingredienser. Vores evige kærlighed til karameller kan både smages og mærkes. De er bløde, søde og vidunderligt cremede, så de smelter delikat på tungen

Chokolader

Vores chokolader er til årets helt særlige øjeblikke. Jul, Påske og selvfølgelig
alle de andre specielle øjeblikke eller hyggelige aftener, hvor du bare vil forkæle
dig selv og dine nærmeste. Chokoladerejsen begynder med valget af den helt rigtige kakaobønne. Udvalget er stort, men kun de allerbedste bønner slipper igennem nåleøjet til fremstillingen af vores råchokolade. Under den sprøde skal af de smukkeste chokolader gemmer der sig en bred vifte af spændende cremer og
fyld. De udsøgte kombinationer af unikke ingredienser vil pirre enhver chokoladeelsker. De mange forskellige smagsvarianter er afrundede og karakteristiske, og du kan finde helt klassiske smagskombinationer, men også en masse, der vil overvælde og overraske dig. Vores gianduja (nougat) producer vi selv helt fra bunden, består kun af Piemonte hasselnødder, mælkechokolade og sukker), vores mandelpraliné producere vi også selv, vi karamelliserer Spanske mandel eller vores nye mandeler fra en lille mandel landbrug i Provence, hvor der bliver kælet så maget for mandlerne. Vi producerer en gammeldags grov praliné hvor vi har skindet med fra mandlen. Fløden og smørret er den samme som vi bruger til vores karameller.

RÅVARER

Hos Lentz har vi store ambitioner. Vi vil lave konfekture i verdensklasse. Derfor
har vi rejst Jorden tynd i vores søgen efter de mest udsøgte og unikke ingredienser
til vores chokolader og karameller. Vores skattejagt efter de bedste råvarer stopper dog aldrig, og vi fortsætter med at smage os frem, så vi altid kan skabe den lækreste konfekture af allerhøjeste kvalitet.

Nogen af vores store stoltheder er:

  • At vi leverer karameller til HARRODS i London
  • At vi leverer karameller til Marchal på Hotel D’Angleterre
  • At vi har et samarbejde med Mikkeller hvor vi producer Bean to Bar chokolade og laver Co branding.